Ar bankai matys, kad esam susituokę jei tuoksimės užsienyje?

Sveiki. 2020 gegužės mėnesį vestuvės užsienyje, iš karto po vestuvių planuojame būsto paskolą. Ar bankai matys, kad esam susituokę? (Santuoką į apskaitą planuojame įtraukti birželį) ar automatiškai skaičiuos abiejų asmenų pajamas?

Violeta
Atsakymai
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Violeta, dėkui už klausimą. Pasiteiraukite bankų ar to reikės ir ką tai duos. Net ir nesusituokus skaičiuos abiejų pajamas. T.y. būsto paskola išduodama ir nesusituokus, o gyvenant ir vedant bendrą buitį kartu.

+3Buvo naudinga
Violeta

Paskola ima tik vyras. Todel domiuosi kaip bankai reaguos i tai, kad susituokem geguze, paskola ima vyras birzeli, santuoka i apskaita itraukiam birzeli po paskolos paemimo.

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Jeigu oficialiai susituoksite tik po paskolos, tai nebus traukiamos abiejų pajamos. Ką reiškia terminas "santuokos apskaita"? Turi būti oficiali santuokos data, kai visuose registruose nuo tos datos skaitysitės kaip šeima. Kada vestuvių šventė įvyks, nėra svarbu. Svarbu kada parašai sudėti. Galite dar su teisininkais pasikonsultuoti papildomai, jeigu kažką svarbaus čia darote.

+3Buvo naudinga
Violeta

Vestuves kitoje salyje. Kad apie santuoka zinotu Lietuva ja reikia itraukti i apskaita registru centre. Todel idomu, ar nesigauna cia is teisines puses nesusipratimas? Jeigu parasai sudeti geguze kitoje salyje, paskola imama birzelio 1d. O registru centrui pranesame, kad susituokeme (geguzes 1d) birzelio 20d. Geguzes 1d. Sudeti parasai Birzelio 1d. Paskola ima vyras Birzelio 20d. Pranešame registru centrui, kad esame susituoke.

Buvo naudinga
Steponas Jurelė
Bankai.lt

Imdami paskolą, pagal sutartį, turite pranešti apie savo statusą. Nežinau kaip ar bankai matys Jūsų registruotą santuoką gegužės pradžioje, bet kai pasirašote sutartį, turite nurodyti ar esate susituokę ar ne. Tad manau, kad jeigu susituokėte realiai gegužės pradžioje ir apie tai bankams nepranešite - pažeisite sutarties sąlygas. Ar su tuo galima "praslysti", nežinau, bet taip išeina, kad jau būsite susituokę, kai imsite paskolą.

+3Buvo naudinga
Rašyti atsakymą
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų