DNB ir „Nordea” bankai jungiasi - veiks po DNB vardu

2016-08-25

DNB ir „Nordea“ bankai susitarė sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje ir sukurti naują pirmaujantį universalų banką Baltijos šalyse, kuris ir toliau išlaikys tvirtas Šiaurės šalių bankininkystės šaknis.

DNB ir Nordea
DNB ir „Nordea“ bankai susitarė sujungti veiklą Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje (nuotr. Bankai.lt)

„Derindamas Baltijos šalių rinkų pažinimą, artimą partnerystę su mūsų klientais ir naujus skaitmeninės bankininkystės sprendimus, „Nordea“ tapo patikimu ir sėkmingu banku Baltijos regione, kur tvirtai užima trečiąją vietą rinkoje. Dabar atėjo laikas žengti naują žingsnį ir kurti ateities banką. Kartu mes būsime didesni, geografiškai padengsime didesnes teritorijas ir pasiūlysime platesnį produktų pasirinkimą - visa tai leis mums tapti pagrindiniu banku klientams Baltijos šalyse“, - sako Inga Skisaker, „Nordea“ Baltijos šalių bankininkystės vadovė.

DNB ir „Nordea“ veiklos sritys Baltijos šalyse sutampa, o verslo bankininkystėje bankai puikiai papildo vienas kitą. „Nordea“ susikūrė tvirtas pozicijas stambių verslo klientų segmente, o DNB yra stiprūs smulkaus ir vidutinio verslo segmente. Kartu bankai bus dar stipresni ir konkurencingesni, teikdami mažmeninės bankininkystės paslaugas. Be to, kartu veikdami bankai sustiprins savo pozicijas geografiškai – „Nordea“ yra stiprūs Estijoje, DNB – Lietuvoje, o abu kartu užima tvirtas pozicijas Latvijoje. „Nordea“ ir DNB Baltijos šalyse šiuo metu turi atitinkamai 1300 ir 1800 darbuotojų bei 8 mlrd. eurų ir 5 mlrd. eurų aktyvų.

„Daugiau nei 70 padalinių Baltijos šalyse turintis DNB sukūrė dinamišką, į klientą orientuotą veiklos modelį. Mastas šiandien yra svarbiausias iššūkis bankininkystei, nes didesni bankai gali efektyviau išnaudoti resursus. Naujasis bankas bus geriau pasirengęs augančiai konkurencijai regione ir išnaudoti mastą tam, kad taptų pagrindiniu banku verslui, klientams ir partneriams Baltijos šalyse”, - sako Mats Wermelin, DNB Baltijos šalių padalinio vadovas.

Šių bankų verslo, privačios ir mažmeninės bankininkystės klientams veiklos suvienijimas bus naudingas, nes užtikrins platesnį skyrių tinklą, didesnę paslaugų įvairovę ir spartesnį paslaugų bei aptarnavimo vystymą.

DNB ir „Nordea“ suvienytame banke turės lygias balsavimo teises, tačiau ekonomiškai jų indėlis į banką skirsis, priklausomai nuo veiklos ir kapitalo apimčių prieš užbaigiant sandorį. Šį susitarimą dar turi patvirtinti atsakingos bankų veiklą ir konkurenciją prižiūrinčios institucijos, tikimasi jog procesas bus baigtas 2017 m. antrą ketvirtį. Kol nebus gauti visi reikalingi patvirtinimai, abu bankai veiks nepriklausomai ir tęs įprastinę veiklą.

Susisiekite
Užduoti klausimą
Iškilo klausimų? Pasirinkite temą ir užduokite klausimą.
Bankai.lt Facebook
Sekite mus ir bendraukime Bankai.lt Facebook klube
Komentarai
Straipsnis komentarų neturi. Būk pirmas ir pakomentuok.
Projektą valdo ir vysto lietuviško kapitalo įmonė
Lietuviško kapitalo projektas.
Rinkis paslaugą lietuvišką!
2008-2024 © Bankai.lt - vienintelis bankinių paslaugų palyginimo portalas Lietuvoje. Visos teisės saugomos. Kopijuoti ir platinti informaciją yra draudžiama, nebent gavus raštišką sutikimą. Buveinės adresas: K. Baršausko 59, LT-51423 Kaunas, Lietuva (Kauno mokslo ir technologijų parkas).
Į viršų